Just pull the plug already: Serier som burde blitt avsluttet tidligere

Vi elsker serier, men det er noen serier som av ulike grunner har fått holde det gående ALTFOR lenge. Akkurat som all men must die, så bør alle gode serier gi seg på topp. Vi kan alle forstå at serieskaperne forsøker å melke pengekua så lenge de kan, men noen ganger hadde det var så mye bedre for alle om de bare kunne avsluttet serien mens den fremdeles var… god!

Dexter

Dette er en god serie – don’t get us wrong. I starten var konseptet helt unikt, det var åpenbart godt skrevet og skuespillerene gjorde en formidabel jobb. Problemet er at etterhvert som sesongene gikk, ble alt rutine. Det sjokkerte ikke like mye lengre når Dexter pakket inn en “bad guy” i plast, drap ham og dumpet han i havet. Det ble også tydelig at hovedpersonene hadde utspilt sin rolle. Når serien i tillegg hadde en av de mest omdiskuterte serieavslutningen noen sinne, ble frustrasjonen total.

Greys Anatomy

Dette er aboslutt ikke en serie for alle, men det er heller ikke til å stikke under en stol at store deler av befolkning faktisk fulgte med på flere sesonger av Grey’s Anatomy. Det er faktisk ganske sykt at serien har fått serien har fått hele 12 sesonger. Det er heller ikke i nærheten av realistisk lengre, at disse legene kan ha gått gjennom så mange usansynlige og melodramatiske situasjoner. Noen vil kanskje være uenige i når serien burde blitt avsluttet, men serien ble aldri set samme etter at George døde i sesong 6.

One Tree Hill

Back in the days, så sto One Tree hill på i stua hver dag etter skolen, og det var absolutt en serie som fenget mange. Når det er sagt, så burde klanskje også serieskaperne forstå at en serie som fungerte med high school-elever og basketball, ikke fungerer like godt når du bare spoler flere år frem i tid. One Tree Hill burde vært avsluttet etter sesong 5. Det var til og med en ganske fin avslutning i siste episode av denne sesongen.

True Blood

I den perioden hvor alle skulle lage filmer og serier som handlet om vampyrer, slo HBO på stortromma og lanserte True Blood. En serie som er løst basert på bokserien The Southern Vampire Mysteries av Charlaine Harries. Det vil si, flere av karakterene finnes i bøkene, men flere av dem dør tidlig i bøkene og eksiterer til siste sesong av serien. Mange viktige karakterer fra bøkene er ikke en gang inkludert i serien. TV-serien kan nesten omtales om fantasy horror. Den er fylt med vampyrer, demoner, shapeshifters, feer, hekser og ja, egentlig alt man kan tenke seg til av overnaturlige skapninger. Det var faktisk ganske spennende i flere sesonger. Men så, i sesong 5, begynte serieskaperne og være kreative. De introduserte latterlig vampyrpolitikk og hadde plutselig fokus på vampyrenes opprinnelse og mye annet som rett og slett ikke passet inn i serien.

Heroes

Da Heroes startet opp, var det helt klart en av de mest spennende og unike nyhetene på tv. Dette var før DC og Marvel hadde begynt å ta over film- og tv-verden, og vi fikk likevel følge supermennesker i den virkelige verden. “Save the cheerleader” er faktisk fremdeles en referanse som mange forstår, så god var den første sesongen! Desverre ble reising i tid vanskelig for Heroes å håndtere. Når det er sagt, så forsøkte de å håndtere det altfor lenge også.

Honorable mentions

Castle, Supernatural, How I met your Mother, Glee, Once upon a time, Lost

 

Leave a Reply